Dag 10, van Zaragoza naar Malaga
Vandaag neem ik wat later de trein zodat ik een beetje kan uitslapen van de vorige vermoeiende dag.
Ik neem dan ook pas rond 13.00 uur de trein wat me dan ook nog even lekker de tijd geeft om wat van Zaragoza te bekijken.
Ook deze stad is echt de moeite waard om eens goed te bekijken want het heeft toch ook behoolrijk wat culturele items.
Na een lekker broodje en een cafe o lait ga ik weer terug naar het hotel om mijn rugzak op te halen en weer naar het station te gaan.
Ik neem van Zaragoza de Intercity naar Madrid.
Als ik op dit station kom lijkt het wel een botanische tuin.
Ze hebben er veel werk van gemaakt om dit station een tropische uitstraling te geven.
Ik blijf niet in Madrid hangen maar ga gelijk door naar de stad Malaga.
Ook in Spanje hebben ze een hoge snelheidstrein, de AVE die je in 2 1/2 uur van Madrid naar Malaga brengt met een vaart van maar liefst 300 km per uur en met maar 1 stop in Cordoba.
Voor deze trein moet je wel een reserveringstoeslag van € 10,= betalen op vertoon van de Inter-railticket, maar dat is het ook wel waard.
De trein voert je dan ook door het dorre en droge binnenland van Spanje waar de buitentemperaturen een ondraagelijke hoogte hebben van 45 graden.
Dan ben je toch wel blij dat je in die korte tijd naar de Costa del Sol word gebracht in een heerlijke koele AVE, waar de temperatuur een behaagelijke 30 graden is met een koele zeebries.
Als ik in Malaga aankom valt ik toch ook weer bijna om van verbazing.
Ook dit station is zo groot en mooi dat menig airport hier wel jaloers op kan zijn.
Slechts 8 sporen maar een gebouw wat op een groot Amerikaans winkelcentrum lijkt met zelfs een bowlingcentrum met 16 banen.
Ik kom daar rond 16.30 uur aan en heb al snel een pension gevonden waar ik voor € 30,= kan slapen, ik boek dan ook voor 2 nachten want ik wil van hier uit ook nog de beroemde badplaats Marbella bezoeken.
Na lekker te hebben gedouched ga ik ook deze plaats bezoeken.
Malaga ligt direct aan de kust en heeft dus ook een haven en natuurlijk ook stranden.
Malaga heeft dan ook alle allure van een touristische stad met de daarbij uitgebreide aanbod aan horecagelegenheden.
Ik heb dan ook moeite met de keuze van eten en drinken.
Na een mooie en warme avond ga ik voldaan slapen.