Railrunner-opinterrail.reismee.nl

Dag 20, van Cherbourg naar Bayeux

Omdat ik heb besloten om ook het strijdtoneel van D-Day te bezoeken sta ik om 07.00 uur op.

Ik moet de trein van 07.46 uur hebben van Cherbourg naar Caen.

Echter toen ik de info-folder over D-Day eens goed doorlas zag ik dat de roemruchte stranden van Normandie ook dichtbij het plaatsje Bayeux lagen.

Ik kwam daar rond 08.30 uur aan en stapte daar dus uit.

Deze plaats was helemaal in de sfeer van de Geallieerde landing op 06 juni 1944.

Overal Britse en Amerikaanse vlaggen en tal van winkels waar je gadgets van D-Day kon kopen.

Ik besluit om een fiets te huren en zo naar de kust te fietsen.

Na eerst een heerlijke cafe o lait en een Frans choco-croissantje te hebben gegeten huur ik een fiets voor een dag en fiets eerst naar een D-Day museum in die plaats.

Na een uurtje of 1 1/2 daar te hebben rondgekeken stapte ik op de fiets richting de kust en kom in het plaatsje Aromanch wat dicht bij Junobeach ligt waar de Britten zijn geland.

Het is daar erg druk en ik had weinig zin om door die mensenmassa te gaan lopen dus ik neem een andere weg.

Ik fiets langs de kust en zie nog de resten van de aangelegde haven en vind ook een een batterij afweergeschut van de Duitsers.

Nadat het weer begon om te slaan en de regen met bakken uit de hemel viel besloot ik om mijn fietstocht af te breken en de fiets weer terug te brengen.

Ik loop vanuit Bayeux weer naar het station waar ik de trein naar Cherbourg neem.

Daar aangekomen ga ik eerst maar even een uurtje lekker slapen en rond 19.00 uur ga ik de stad in voor m'n dageljkse portie lekker eten.

Omdat het toch wel een vermoeiende dag was geweest en het weer ook niet overhield, ging ik maar weer lekker bijtijds slapen.

Al met al was het toch een geslaagde dag geweest.