Dag 21, van Cherbourg naar Kortrijk.
Omdat het vandaag de ena laatste dag is, gaat de reis weer verder richting huis en wil ik via Parijs met de Thalys naar Brussel reizen.
Ik neem om 09.46 uur de trein naar Caen en kom daar rond 11.00 uur aan.
Omdat er een stroomstoring was geweest rond Parijs had ik een vertraging van ruim een half uur.
Na 1 1/2 uur kan ik op de trein stappen naar Parijs.
Rond 14.30 kom ik aan op Parijs St Nazaire, het is erg indrukwekkend om te zien hoeveel sporen Parijs binnenkomen.
Dit station in het oosten van Parijs heeft maar liefst 28 sporen, kom je daar nog wijs uit?
Omdat ik naar Belgie wil moet ik naar Gare du Nord en daar kan je alleen maar komen via de metro wat toch een behoorlijke zoektocht is als je daar niet bekend bent.
Na ruim een uur en veel vragen kom ik dan toch uiteindelijk op Gare du Nord aan en ook op dit station val je van de ene verbazing in de ander.
het is zo druk en er zo veel leven dat het gewoon begint te duizelen.
Ik vind het loket van de Thalys en wil een plaatsje reserveren en ik heb nog maar 15 minuten.
Alle balies zijn bezet en ik begin hem toch een beetje te knijpen.
Als ik eindelijk aan de beurt ben krijg ik te horen dat de Thalys vol zat en dus niet met deze trein meekon.
Ik kreeg een alternatieve route aangeboden via Amiens en Lille-Flandres via Kortrijk naar Brussel.
Ik besloot dan maar om deze route te nemen omdat er toch niks anders opzat en ik had er eigenlijk ook geen spijt van.
Ik besloot dus om in Kortrijk uit te stappen en daar de nacht door te brengen.
Het was de laatste avond van de vakantie dus dacht ik, ik ga er dan maar een bourgondische avond in Vlaanderen van maken.
En inderdaad, Kortrijk is een heerlijke Vlaamse stad waar je lekker kan wandelen door het gezellige centrum.
Na een paar heerlijke Belgische pintjes te hebben gevat en lekker Vlaams te hebben gegeten, sloot ik deze vakantie als god in Frankrijk af.
Ik had een heerlijk hotelletje gevonden die niet goedkoop was maar ja, het was tenslotte de laatste avond en geld had het toch al gekost.