Dag 13, van Huelva naar Entrocamento
Omdat er vanuit Spanje geen treinen naar Portugal rijden moet ik met de bus de grens over.
Ik koop een kaartje van € 5.50 en ik probeer nog korting te krijgen met m'n Inter-Rail kaart maar dat ging helaas niet lukken.
Het is maar een klein stukje van Huelva naar het eerste plaatsje vlak over de grens in Portugal.
Ik kom aan in het plaatsje Villa Real de San Antonio wat vlak over de grens ligt.
Ik kan daar weer op de trein stappen die me naar Faro brengt.
Ik stap dan ook om 10.45 op het boemeltreintje naar Faro en kom daar romd 11.15 uur plaatselijke tijd aan.
Ik moest er namelijk rekening mee houden dat ze in Portugal geen zomertijd kennen dus moest m'n horloge een uur terug.
Dat gaf me wel weer een uurtje extra tijd en heb dan ook lekker kunnen rondlopen in Faro want ik had tot 13.20 uur de tijd om deze plaats te bekijken.
Ook Faro is een mooie touristische stad waar het wemelt van de Britten wat ook een beetje logisch is want Portugal was vroeger ook een Britse kolonie, vandaar dat ze er ook geen zomertijd kennen, net als in Engeland.
Om 13.20 uur neem ik de trein naar Lissabon maar blijf ook hier niet hangen want de stad is gewoon te groot om mijn korte tijd die ik heb te bekijken.
Dus ik besluit om door te reizen en kom zo in het plaatsje Entroncamento waar ik blijf overnachten.
Deze plaats stelt niet zo heel veel voor, het is eigenlijk een forenzenstadje voor al de werkende mensen die in Lissabon een baan hebben, denk ik
Maar ik had er een hotelletje dichtbij het station en heb er heerlijk geslapen want daar was het wel lekker koel.